Letselschade, wat moet ik nu?

Een ongeluk heeft een grote impact op uw leven. Niet alleen bent u erg geschrokken, ook kunt u te maken krijgen met hoge medische kosten of met verminderde inkomsten. Als uw letselschade de schuld is van een ander, heeft u recht op schadevergoeding. Maar hoeveel schadevergoeding na een ongeluk kunt u eigenlijk vorderen?

Wanneer u zelf slachtoffer bent van een ongeval en hierdoor letselschade hebt opgelopen, dan kunt u geheel vrijblijvend laten bekijken hoeveel schadevergoeding u kunt krijgen. Is iemand anders aansprakelijk , dan kost onze hulp u bovendien helemaal niets. De kosten van onze juridische bijstand worden namelijk meegenomen in uw schadevergoeding. Hierbij dient u overigens ook niets voor te schieten.

Psychische letselschade

Naast de zichtbare letselschade moet u niet onderschatten wat een verkeersongeval psychisch met u kan doen. Vaak worden mentale klachten onderschat en niet snel opgemerkt. Ook kunt u op een later moment pas last krijgen van deze psychische klachten. Hiervoor dient u smartengeld te ontvangen. Dit soort letselschade is niet uit te drukken in een vast bedrag. Maar wordt bepaald door een oordeel van een arts. Het is daarom belangrijk dat u spoedig een arts raadpleegt zodat u de medische documentatie op orde heeft.

Stel dat u net bent aangereden in het verkeer en dat dit buiten uw schuld om gebeurt is, dan kan het zijn dat u daarbij letselschade heeft opgelopen. Afhankelijk van de omstandigheden bij het ongeluk ontstaat er dan een trauma. Er zijn grote verschillen tussen de soorten letselschade. Daarmee verschilt ook de impact op uw huidige levenssituatie en kunnen de herstelperiodes enorm uiteenlopen.

www.letselschade-berekenen.nl

0 thoughts on “Letselschade, wat moet ik nu?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *