Letselschade, wat nu?

Letselschade is schade ontstaan door een letsel? Maar wat is letselschade nu eigenlijk? U kunt spreken van letselschade als u door iemand anders een letsel, kwetsuur, blessure of verwonding hebt opgelopen en hier schade van ondervindt. Als iemand anders aansprakelijk is voor uw schade, dan kunt u een schadevergoeding claimen.

Letselschade is schade die voortgekomen is uit een letsel. U heeft dus door een ander iets opgelopen en daardoor extra kosten moeten maken. En die moeten natuurlijk vergoed worden. De vraag: ‘Wat is letselschade’, kent verschillende kanten. Onlosmakelijk zijn schadevergoeding en smartengeld verbonden aan de letselschade praktijk.

Soorten letselschade

Er zijn diverse oorzaken die leiden tot letselschade, denk aan een bedrijfsongeval, mishandeling of zedendelict, een beroepsziekte, een medische fout, een verkeersongeval, een gebrekkig product en letsel berokkend door dieren.

Naast lichamelijk of geestelijk letsel maken ook inkomensverlies of het betalen van ziektekosten deel uit van de gevolgen van letselschade. Bijvoorbeeld situaties waarbij u door gevolg van schade opgelopen door derden, niet meer kunt werken of uw pensioenopbouw verliest.

letselschade-nederland.nl

0 thoughts on “Letselschade, wat nu?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *